Búcsú egy kedves istentestvértől

feb 07

Yamuna devi dasi, aki Srila Prabhupáda úttörőinek első hullámában csatlakozott, és ebben a különleges időszakban abban segítette, hogy az egész világ körül elterjessze az egyetemes Hare Krisna mozgalmat, most elhagyta a testét.

New Yorkban kezdte a Második Sugárúton, ahol Srila Prabhupáddal először a testvére a későbbi Mukunda Szvámival kötött házasságakor találkozott. Yamuna kulcsszerepet játszott az ISKCON kényes születésekor és zsenge korában, majd éltető erőt adott az első kritikus napokban San Franciscoban, Londonban és Indiában. Az egész világon minden ISKCON templomban az ő hangját hallani a murtik üdvözlésekor, ahogy transzcendentális hangján megszólal: govindam adi-purusam tam aham bhajami.

El kell ismernem, ő volt az egyik azon igen kevés hölgyek közül, aki miatt el tudtam pirulni. 13 évvel idősebb bhaktaként hidegvérrel hatolt át hivatalos szvámi álcám alá:

- Gyerünk, hadd lássam azt a gyönyörű mosolyt!

Veterán, sokat tapasztalt női megérzésének segítségével azonnal felismerte a nyomokat, ami egy férfin a nő hagyott, aki nagyon szerette a gyermekét.

Yamuna két nappal ezelőtt, éjjel hagyta el betegségben kimerült testét, kezében a japa zsákja. Tudom, miközben elhagyta a testét, arra vágyott, hogy újra csatlakozhasson Srila Prabhupádához Krisna szolgálatának örök kedvteléseiben. Bárcsak mind elérnénk ezt a célt.


Dévamrita Szvámi, 2011. december 22., 4:21

 

Írj kommentet