Szeretsz utazni? Beszéljünk erről!

jan 30

Hol is jártam? Augusztus 29-én hagytam el Új Zélandot, 11 órát töltöttem a levegőben Szingapúrba tartva, 7 órás pihenő következett, aztán újabb 11 óra Johannesburgig. Bárki, aki azt gondolja, hogy az utazás ragyogó, kérem, lépjen velem kapcsolatba.

Miután egy intenzív Rádhastami fesztiválon is részt vettem Durbanban, Dél-Afrikában, 6 nap eltel-tével 10 órás repülőút következett Londonba, ahol két napig időztem.

Tanítványom, Gaura Kisora das figyelmeztetett engem, túl sok lesz az a 3 lecke egy nap alatt a londoni Soho templomban, mégis megtartottam mindent, hiszen tudtam, hogy a rákövetkező na-pon egész nap „csak” repülni fogok Ukrajnába, Kijevbe, aztán le a Törökországtól északra fekvő Simferoplba a Fekete-tengerhez.

Szeptember 8-án 7:30-kor indultam Gaura Kisora házából, otthagyva felesége, Shital csodálatos konyhaművészetét. Miközben Kijevben a csatlakozásomra vártam a nemzetközi járatról a helyire, a bhakták prasadamot hoztak nekem ebédre a reptérre. 10:30-kor értem végcélomhoz.

Miért tettem ennyi erőfeszítést? Az évi egy hetes ukrán fesztivál az ISKCON legjobbja – még a mayapurinál is jobb. A helyszín a Fekete-tenger partján persze az anyagi világ része, nem úgy, mint maga Sridháma Mayapur. Tavaly több mint 5000 bhakta vett részt rajta. Idén több mint 6000. Egy hétre mindannyian elfelejtettük, hogy az anyagi világban vagyunk, hála drága istentestvérem, a fesztivál atyja, HH Niranjana Szvámi bhakti szervezői rettenthetetlenségének.

Ebben az évben újra megrökönyödtem az orosz bhakták eltökéltségén. Egy hajlott korú bhakta, aki először és utoljára akkor látott engem 6 évvel ezelőtt, amikor egyszer részt vettem az éves szibériai fesztiválon, vállalta a vonat utat egészen Közép Szibériától le a Fekete-tenger partján fekvő Simferopolig.

Figyeljetek csak, elkényelmesedett fejlett országok lakói! Ez az idős hölgy 5 napig megállás nélkül vonatozott. A célja az volt, hogy avatást kérjen. Aztán 5 napos út vissza. Gondoljatok csak bele! Vannak bhakták, akik azt gondolják, túl sok egy órát vezetni, hogy láthassák a gurujukat. Az intenzív mohóság a bhakti egyetlen ára.

 

Dévamrita Szvámi, 2011. szeptember 15., 10:33

 

Írj kommentet