Búcsú a murtiktól

szept 13

Az odaadással a vízre helyezett virágfüzérek és szirmok kíséretében négy zsák törött márvány és törmelék eltűnt az óceánban. A vitorláshajó fedélzetéről néztem, ami Ő Istenségüket a tengerre vitte, és a jövőre gondoltam, amikor majd újra megjelennek. Sri Sri Nitai Gauracandra eltűnt a szemünk elől abban a földrengésben, mely az új-zélandi Christchurch-öt sújtotta és lerombolta a templomukat.

Az Úr murti formája egy inkarnáció, arca-avatara az Ő akaratából jelenik meg és tűnik el, a bhakták vágyát teljesítve. Mivel nem látjuk a lelkit, Krisna úgy jelenik meg, mintha anyagi lenne, holott Ő nem kő, fém vagy fa. Mivel minden az Ő energiája, az anyagit lelkivé tudja tenni – és fordítva, hiszen Számára nincs különbség.

Az alatt az időszak alatt, amíg újra meg nem jelenik murti formája az új templomban, a bhaktát közösségének lehetősége nyílik arra, hogy újra megbecsüljék murti imádatukat, és előre tervezzenek, hogy a seva felajánlást fejlesszék.

Egy bhakta sosem gondolj,a hogy eléggé vagy tőle telhetően szolgálta Krisnát. Az igazi szeretet hatására a minőség javul, a tisztaság pedig nő.

Ahogy a vitorlás a partra ért, a bhakták kis csoportja az Úr Caitanya és az Úr Nityánanda arca-vigraha formáját a szívükben vitték a partra.

 

Dévamrita Szvámi, 2011. május 29., 9:49

Írj kommentet