“Csak egy jó szándékú hormonbomba vagyok – Ó, Uram, kérlek, ne hagyd, hogy félreértsenek!”

jún 27

Ejtsünk pár csepp könnyet a mai fiatalemberekért. Bhakta X őszinte lélek, aki tizes évei végén kezdte el gyakorolni a bhaktit, most 21 éves.

- Guru Maharaja, tudom, hogy itt az ideje az avatásnak, de nem akarok azzal csalódást okozni neked, hogy fogadalmakat teszek, aztán megszegem őket. A hormonjaim tombolnak – nem tudom, képes leszek-e ellenállni a kísértésnek.

Együttérzek vele. Egy 21 éves férfi számára az élet az jelenti, ahogy azt korábban elmagyaráztam már, hogy a tesztoszteron, a férfi hormon szintje eléri pokoli csúcsát. Eközben körülötte mindenhonnan, minden lehetséges irányból zavaró ingerek érik, mivel a társadalom a fiatalra és az idősre egyaránt a kéjvágyat zúdítja.

Gondoljuk magunkat bele a helyzetébe! Az egyetemen és a munkahelyen alulöltözött nők flangálnak és ugrabugrálnak a szeme láttára (olyan helyen él, ahol az időjárás az év 10 hónapjában igen kellemes). Fiatal hősünk lehet, hogy gondosan elkerüli a szenvedélyt, de mi a teendő az Internettel, a mozival, a TV-vel és a zenével, melyek állandóan ezzel bombázzák őt:

- Ez neked való! Vesd magad nyakig a Kali-yugába; sokkal jobban fogod magadat érezni.

Hangosan gondolkodom. Elfogadjam a fenntartásait, vagy bátorítsam őt, hogy vesse magát a Vaikuntha világába? Összeroskadhat avatás után, ami engem is megvisel. A formális kapocs, a hivatalos kapcsolat azonban adhat neki egy lórúgást is a plusz lelki erő és eltökéltség révén, s így lelkileg felülemelkedhet a testen és elmén.

Kivárok, meglátjuk, mit hoznak az elkövetkezendő hónapok.

Dévamrita Szvámi, 2011. április 4., 1:07

Írj kommentet