“Gyere és élj velem”

jún 23

Bárhova is menjek föld körüli utazásaim során, mindig ugyanazt hallom:

- Maharaja, itt olyan nehéz manapság. A napi megélhetés tényleg nagyon nehéz – dolgozni, ingázni, fenntartani magunkat stb. – Az elkerülhetetlen ötlet:

- Mi lenne, ha ide, oda vagy amoda költöznénk?

Az igazat szólva, itt, ott és amott is mindenki érzi az ikerpár aggasztó súlyát: a világméretű gazdasági válságét és a rosszabbodó globális környezeti katasztrófákét. A kettő együtt nagy csapás az emberi civilizáció számára, és a végén arra a következtetésre jutnak az emberek, hogy nincs is civilizáció, mivel elhanyagolják az isteni irányvonalat, és csak tettetjük, hogy milyen fejlettek is vagyunk.

Kérem, kapcsolják be biztonsági öveiket, és készüljenek fel az útra. A materialista globalitás igazi áldása a fejünk felett lebeg: itt egyik hely sem “a” hely; a szomszéd fűje mindig zöldebb. A gazdasági csapások, a természeti katasztrófák, a környezeti bajok, a stressz és aggodalmak mindenhova utat találnak. Akár itt sistergünk a serpenyőben, vagy kiugrunk a tűzbe, a hőség nem kerül el minket – ez a globális visszahatás amiatt, hogy valódi tudás és fontos információk nélkül élünk. Akárhol is vagy, a legfőbb ideje, hogy Krisna után kapj.

 

Dévamrita Szvámi, 2011. március 24., 6:41

Írj kommentet