Belül milliárdos

jún 23

Manapság az emberek csak mindennek az árát ismerik, az értéket semminek. Lássuk csak, hogy lehet bhaktikusan megcsavarni ezt a bölcs idézetet. A különleges lelki szerencsét sokszor észre sem vesszünk, még ha az orrunk előtt is van.

Ahogy visszatekintünk lelki múltunkra, általában bánjuk, hogy nem láttuk meg akkor a kegyet. Az utólagos bölcsesség hatására ráeszmélünk, hogy tényleg valami isteni volt a kezünkben – a kiváló bhakták társasága, a lehetőség arra, hogy valami bámulatos szolgálatot végezhessünk, vagy a ránk nyomást gyakorló körülmények, melyek fejlődésre sarkalltak minket.

Imádkozz, hogy meglátva a múlt anyagi fátylát, észrevehessük és értékelhessük azokat a lelki luxuskörülményeket, melyeket Krisna biztosít számunkra. Az ezüst bevonat sokkalta fontosabb, mint azok a felhők, melyek látszólag befedi azt.

Néha a legnagyobb bhakti, a kegy anyagi szempontból cudar vagy nehéz időszakok alatt jön az Istenséghez való utazásunk során. Krisna azért tesz így, hogy megtanítson minket arra, mi is a valódi érték, kényelem és siker: az Iránta való ragaszkodás, a szolgálata és a neve.

Devamrita Swami, 2011. március 27., 12:49

 

Írj kommentet