Visszatért a kamaszkor?

jún 22

Gondolkodtatok már valaha azon, milyen lenne újra kamasznak lenni? Mindig azt mondtam magamnak: “Soha többé nem akarok megszületni – soha többet kamaszkor.” Emlékezz vissza a pubertás halmozott hatásaira, amikor az elméd csapong, a tested felvillanyozva, és az a nagy hormonváltozás teljesen a hatalmába kerít.

Egy 16 éves fiú számára a férfihormon, a tesztoszteron szintje a tízszeresére emelkedik. Mire 21 éves lesz, a férfihormon mennyisége eléri csúcspontját – lángoló pokoltűzzé válik. Nagyon lassan csökken le a szintje, évekkel később.

Tegnap rövid időre váratlanul újra hatalmába kerített a kamasz állapot. Természetgyógyászom egy homeopátiás gyógykészítményt adott nekem. Ha már szedtél valaha ilyen gyógyszert, tudod, hogy először nyugtalanító hatása van, ami azt jelenti, hogy a kezelés elérte célját. Az orvos azt mondta nekem, hogy eleinte egy kicsit elpilledek, majd úgy érzem, 15 évet fiatalodtam, és duzzadok az energiától.

Valóban elálmosodtam – ezt könnyű orvosolni. A következő hullám azonban kifogott rajtam. Pár évvel fiatalabbnak? 60 éves testemen hirtelen eluralkodtak kamaszfiú vágyai, és próbáltak az elmémre hatni. Az őrült idegre ható vegyhatások így kiáltottak: “Mássz hegyet, focizz, építs egész nap kapcsolatokat, élvezd az életet!” Az orvosilag előidézett fiatal test egész éjjel ébren tartott, a hormonok cikáztak és dörögtek, miközben Krisnához kiáltottam.

Másnap, kialvatlanul felhívtam az orvost.

- Mit adtál nekem? Inkább legyek öreg és gyenge, mint hogy ezeket a tini vágyakat érezzem megint. – Nevetve azt javasolta, csökkentsem le az adagot. Az ISKCON egyik kedves támogatója értékelte, hogy amit a legtöbb ember a mennyeinek tart – a kamasz érzékek túlfűtöttségét – az nekem maga a pokol.

- Tarts ki! – tanácsolta – Pár napon belül a forrongó kamasz vihar elül, és a végén sok hosszútávú energiád marad az odaadó szolgálatra.

Meglátjuk.

Ami a következő életemet illeti, továbbra is az a meggyőződésem: soha többet kamaszkor, hacsak Krisna nem akarja úgy, hogy szolgálhassam.

 

Dévamrita Szvámi, 2011. március 20., 4:34

Írj kommentet